You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Siden loader...

Om Eurasieren en masse information!

Hvad er en eurasier?

Gribskov Eurasier Cherie

Racen Eurasier er tysk og er oprindeligt fremavlet af en blanding af en Keeshound, chow-chow og en Samojede. Eurasieren blev godkendt som selvstændig race i 1973.

Eurasierens Psyke

Rolig hund

Det er en rolig, selvsikker, tålmodig, tolerant og kærlig hund.  En eurasier er helt sin egen, lidt på samme måde som en kat. Hunden kan virke reserveret overfor fremmede, men har et stærkt knyttet bånd til sin familie. Selvom eurasieren ligner en lille bamse, bryder den sig ikke om at blive krammet og blive holdt fast. Den vil meget gerne kæles, men på et tidspunkt vil den trække sig, og det skal respekteres. Nogle mener ikke, at eurasieren egner sig til familier med helt små børn, men hvis børnene lære, at hunden skal have lov at have fred, når den trækker sig, kan de efter min mening ikke få sig en kærligere og mere trofast ven. Hunden er ikke egnet til at være meget alene, da den elsker sin familie og sin flok. Den er rolig og loyal, og accepterer som regel også både katte og andre husdyr.

Opdragelse motion og træning!

En eurasier behøver ikke timelange  motionsture, men elsker aktivitet og at blive stimuleret via sin lugtesans og intilligens. Eurasieren vil kede sig ved lege som "kaste bold eller pind". Den er utrolig lærenem og kan sagtens lære tricks, hvis det er på hundens præmisser. De fleste eurasiere elsker agility. Dog skal man ikke forvente en hund, der lærer at gå ved fod og uden snor. Hvis man søger en hund, der lystrer blindt, er eurasieren ikke egnet. 

Man må ALDRIG opdrage på den "hårde" måde. Det er en følsom hund, som kræver kærlighed, tålmodighed og konsekvens. Træner du f.eks. indkald, skal du aldrig gribe ud efter hunden eller prøve at fange den. Det vil den huske som noget ubehageligt. Sæt dig hellere med ryggen til, og se ud som om du laver noget meget spændende. Når den kommer hen til dig, roser du, belønner den og sætter stille og roligt linen på. I det hele taget vil et roligt kropssprog give dig en tryg og rolig hund.

Pelspleje

Eurasier Hvalp

Pelsen er mellem-lang med tyk underuld, men kræver ingen særlig pleje. Pelsen skal børstes grundigt et par gange om måneden, og et bad højst et par gange om året, da pelsen er selv-rensende. Eurasieren fælder sin underuld ca. 2 gange årligt, her børster man den grundigt igennem ca. hver 2. dag.

Racen findes i næsten alle farver, og den skifter farve helt op til 1,5 års alderen.
Alle er velkommen!

Skriv eller ring meget gerne til os, vi vil meget gerne hjælpe så vidt muligt.

Og brug vores facebook gruppe "Gribskov Eurasier" til stort og småt. Klik på facebook knappen her for at komme direkte til siden.       .